Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازار بزرگ ایران به مناسبت جشن میلاد پیامبر اکرم(ص) با برنامه‌های ویژه‌ای مثل اجرای آبنمای موزیکال، مولودی‌خوانی و اجرای موسیقی نواحی میزبان اقشار مختلف مردم بود.

به گزارش ایسنا، برگزاری مراسم جشن در اعیاد و مناسبت‌های مذهبی خصوصا جشن ولادت نبی مکرم اسلام حضرت خاتم النبیین (ص) نماد وحدت اقشار گوناگون مردم ایران و برگزاری هرچه باشکوه‌تر این مراسم موجب تقویت سرمایه‌های اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرای این مراسم در بازارهای سنتی کشور سابقه‌ای طولانی دارد و اکنون با شکل‌گیری بازارهای مدرن همچون ایران‌مال، برگزاری این جشن‌ها در این بازارها از جذابیت و تنوع بیشتری برخوردار شده و مورد استقبال اقشار گوناگون قرار گرفته است.

 بازار بزرگ ایران (ایران مال) شامگاه پنجشنبه ۲۳ آبان میزبان مراسمی جشنی با حضور پرشور اقشار مختلف مردم بود و تولد خاتم النبیین(ص) با اجرای مولودی خوانی، موسیقی نواحی و اجرای آبنمای موزیکال، گرامی داشته شد.

در این مراسم دو گروه موسیقی از تربت جام مشهد و کردستان برای حاضران به اجرای موسیقی محلی و نواحی ایران پرداختند.

حضور پرشمار مردم در این جشن چشمگیر بود و به شکوه‌مندتر شدن این مراسم تاثیر دوچندانی بخشید. جذابیت اجرای آبنمای موزیکال و اجراهای موسیقی نواحی به صورتی بود که حضار با وجود سرمای هوا این مراسم را تا پایان با تشویق های خود همراهی کردند.

در بخش ویژه این مراسم بعد از اجرای گروه موسیقی «سلامیه» از کردستان، آبنمای موزیکال ایران مال با پخش نوای سرود جمهوری اسلامی ایران شروع به اجرا کرد. این اجرا موجب هیجان مردم شد و با اوج گرفتن نمایش آبنمای موزیکال صدای فریاد و شادی مردم هم در فضا می‌پیچید.

همچنین آبنمای موزیکال آهنگ «ای ایران» سالار عقیلی را نیز با رقص فواره‌های رنگی به نمایش درآورد که این اجرا با همخوانی پرشور مردم همراه شد. از صحنه‌های جالب توجه در این جشن ثبت تصاویر آبنمای موزیکال توسط مردم در گوشی‌های تلفن همراه  و ارسال آن به دوستان و آشنایان بود به صورتی که در کمترین زمان اجرای آبنمای موزیکال ایران‌مال در فضای شبکه‌های اجتماعی به صورت گسترده پخش شد.

بخش دیگری از برنامه آبنمای موزیکال، پخش خلاصه‌ای از فیلم حضرت محمد (ص) روی پرده‌های بزرگ آب بود. آبنمای ایران‌مال قادر است سه پرده بزرگ آبی را ایجاد کند تا روی آن فیلم‌ها و تصاویر مختلف به نمایش درآید. 

خبرنگار ما که در این مراسم نیز حضور داشت، با برخی از حاضران در این جشن درباره حس و حال آن‌ها و میزان تاثیر برپایی چنین مراسمی در بازارهای مدرن گفتگو کرد.

یک خانم میانسال که با دختر و نوه خود در این مراسم حضور داشت، با بیان اینکه به قصد بازدید به مجتمع بازار بزرگ ایران آمده‌، گفت: امروز برای بازدید از ایران‌مال به اینجا آمدیم و هنگامی که رسیدیم موسیقی گروه کردی نظرمان را جلب کرد و برای تماشا به جمعیت پیوستیم. این مراسم جذاب اقشار فراوانی را در اعیاد و مراسم مذهبی جذب خود می‌کند.

این بازدیدکننده از اجرای آبنمای موزیکال نیز ابراز شعف کرد و افزود: خیلی برنامه  جالبی بود؛ این قسمت هم مانند بخش‌های دیگر ایران‌مال که متفاوت و زیباست، فوق‌العاده بود.

مرد جوانی هم که همراه همسر خود در این مراسم حاضر بود، گفت: از ایران‌مال که در چنین شبی برای بزرگداشت هفته وحدت و میلاد حضرت محمد(ص) جشن برگزار کرده، تشکر می‌کنم. اجرا و تماشای آبنمای موزیکال واقعا تازه، بکر و لذت‌بخش بود.

تعدادی نوجوان هم که برای دیدن آبنمای موزیکال در این مراسم شرکت کرده بودند، با حال و هوایی که مطابق با سن آنها بود، گفتند: « آبنمای موزیکال خیلی با حال بود، کلی استوری و لایو برای پیج‌مان گرفتیم!». از پیر و جوان تا کودک و بزرگسال جزو مخاطبان این مراسم بودند.

خبرنگار ما همچنین  با دو گروه موسیقی که در این شب برای مردم قطعاتی خواندند و نواختند گفتگو کرد و از حس و حال آن‌ها پرسید.

سرپرست گروه عرفانی «سلامیه» از کردستان درباره حضور خود در جشن میلاد پیامبر گفت: ما امروز برای این مراسم از کردستان به اینجا آمدیم. واقعیت امر این است که چندین مراسم هم در جاهای دیگر از جمله عراق برای میلاد پیامبر دعوت داشتیم اما به دعوت دوستان بازار بزرگ ایران ترجیح دادیم برای هموطنانمان اجرای موسیقی داشته باشیم.

او درباره تاثیر چنین مراسمی در مراکز مدرن و همچنین تاثیر اجرای موسیقی نواحی در چنین مراسمی بیان کرد: به نظرم این اتفاق خیلی مهم و تاثیرگذار است. ایران‌مال با معماری زیبا و فضاسازی فاخری که انجام داده امکان خوبی برای گردهمایی مردم در جشن‌ها ایجاد کرده است.

 او افزود: به نظر من اجرای  موسیقی در چنین مراسمی چه سنتی و چه پاپ به همگرایی مردم و اقوام ایرانی کمک می‌کند و اتحاد ملی و شادی مردم را افزایش می‌دهد. استقبال مردم از اجرای موسیقی نواحی نشان می‌دهد که موسیقی بومی در میان مردم زنده است و روح مردم را می‌سازد.

این هنرمند در پایان گفت: گروه موسیقی ما سی و پنج سال سابقه فعالیت دارد و یکی از کهن‌ترین گروه‌های موسیقی و دف نوازی در ایران است.

گروه موسیقی عرفانی «انوار» از تربت جام خراسان رضوی نیز در شب میلاد پیامبر (ص) برای حاضران تار نواختند و آواز خواند.

سرپرست این گروه موسیقی نیز درباره تاثیر اجرای موسیقی نواحی در ایران‌مال گفت: این رویداد خیلی مثبتی است و با توجه به اینکه جمعیت زیادی از این مکان بازدید می‌کنند، نوعی فرهنگ‌سازی صورت می‌گیرد و در واقع با اجرا در این مکان، افراد زیادی با موسیقی و فرهنگ نواحی مختلف ایران آشنا می‌شوند. فضای این بازار بسیار چشم نواز و در شان مردم بزرگوار ایران است و این فضا زیبایی جشن وحدت و میلاد حضرت رسول الله (ص) را بیشتر می‌کند.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بازار بزرگ ایران ایران مال جشن میلاد رسول الله ص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۱۵۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنری که لاکچری شده!

گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مصطفی میرزاباقری ـ مسئله گرانی موضوعی نیست که کسی از آن خبر نداشته باشد و حتی پولدار‌ها هم از وضعیت گرانی می‌نالند. هر روز یک کالایی گران می‌شود، یک روز گوشت، یک روز نوبت مرغ است، یک روز نوبت میوه و روز دیگر گرانی مسکن و. هر روز یک موضوع در اقتصاد ما مطرح و به چالش تبدیل می‌شود.

این گرانی‌ها به فرهنگ هم رسوخ پیدا کرده و به کنسرت‌ها هم کشیده شده است. بلیت کنسرت‌ها از روز‌های اول سال به حدود یک میلیون تومان هم رسیده و این سوال مطرح است که طی یک ماه گذشته مگر چه اتفاقی افتاده که بلیت کنسرت به صورت چراغ خاموش این همه افزایش قیمت داشته است؟

برگزاری کنسرت در بسیاری از جوامع امری رایج به شمار می‌رود و سالانه هنرمندان مطرح موسیقی در فصول مختلف سال در فستیوال‌ها و یا تور‌های کنسرت خود روی صحنه می‌روند؛ بدین ترتیب مردم می‌توانند با حضور در این کنسرت‌ها اوقات خوشی را تجربه کنند. هرچند که کنسرت رفتن حداقل در ژانر‌های عامه‌پسند در سایر کشور‌ها امری عادی به شمار می‌رود و کنسرت رفتن بجز در ژانر‌های اپرا یا کلاسیک کالایی لوکس به شمار نمی‌آید، اما با بالا رفتن نرخ تورم، مردم عادی کمتر می‌توانند در یک کنسرت شرکت کنند.

نکته تلخ ماجرا اینجاست که گرانی‌ها وافزایش نامتعارف هزینه‌ها از سبد فرهنگی خانواده‌های ایرانی کاسته و بیشترین ضربه را به اهالی فرهنگ و هنر وارد کرده و کنسرت‌های چند صد هزار تومانی باعث شده خیلی از خانواده‌ها خط قرمزی دور اینگونه برنامه‌های فرهنگی و شاد بکشند. در حال حاضر ارتباط با موسیقی فقط با دانلود و شنیدن آهنگ از سایت‌های رسمی و غیررسمی اتفاق میفتد و فقط کسانی که توانایی مالی دارند می‌توانند به کنسرت بروند.

باید قبول کرد که کنسرت هم به کالایی لوکس و لاکچری تبدیل شده که دیگر همگان امکان استفاده از این شرایط را ندارند و افزایش قیمت بلیط باعث شده مخاطبان بالقوه کنسرت‌هاهرگز به مخاطب فعال بدل نشوند و نیز از مخاطبان بالفعل موسیقی کاسته شود که در دراز مدت به نفع هیچکسی نیست.

وقتی بلیت کنسرتی حدود ۹۰۰ هزارتومان باشد، یک خانواده چهار نفره باید سه میلیون و ۶۰۰ هزارتومان هزینه کند. با احتساب پایه حقوق یک کارمند یا کارگر مطابق با پایه دستمزد وزارت کار، این رقم یک سوم میزان حقوقشان است.

گران شدنی هر کالایی منجر به ریزش مخاطبان آن کالا یا خدمات است، اما مردم مجبورند خود را با این شرایط وفق دهند و خود را با این شرایط سازگار کند نه اینکه عادت کنند و افزایش قیمت‌ها باعث حذف کالای فرهنگی از سبد خانوار‌ها شده است.

به هر حال با توجه به شعار امسال امیدواریم حتی مردم در صحنه هنر هم دخیل شوند و حتی برگزاری جشنواره‎‌های موسیقی هم به بخش خصوصی واگذار شود و ارگان‌ها، بنیاد‌ها و سازمان‌های مربوطه با توجه به نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر انقلاب برای کمک به تولید آثار ارزشمند هنری قدم برداردند.

اگر هزینه فعالیت‌های فرهنگی بالا رود و اگر سینما و موسیقی کشور تعطیل شود، چه چیزی از فرهنگ باقی می‌ماند؟

البته همه تقصیر‌ها را نباید به گردن قیمت بلیت کنسرت انداخت و باید فرآیند اقتصادی برگزاری کنسرت‌ها هم اصلاح شود تا شاهد حضور همه اقشار جامعه در کنسرت‌ها باشیم.

باید قبول کرد که کنسرت‌ها تثیر بالایی در شادی‌بخشی دارند و باید پیش از هر چیزی برای ایجاد این شادی زیرساخت‌های اصلی مانند سالن‌های مناسب ایجاد شود و سپس با حمایت‌های دولتی نرخ قیمت بلیت‌ها را کنترل کرد تا عامه مردم بتوانند حداقل سالی دو بار به کنسرت بروند و از شادی‌های جمعی محروم نشوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «جشن و محفل قرآنی ستاره ها» در قم برگزار می شود
  • ویژه برنامه‌های روز اول دهه کرامت در حرم حضرت معصومه(س)
  • شناسایی شخصیت‌های بزرگ ایران و اسلام برای مبارزه با اسطوره‌های جعلی
  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند / دولت به وعده ایجاد سالی یک میلیون شغل عمل کرده است
  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند / دولت به وعده ایجاد سالی یک ملیون شغل عمل کرده است
  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند سایه جنگ را از سر کشور بردارد
  • اجرای پویش «آینده شبیه توست» ویژه دختران پایتخت
  • هنری که لاکچری شده!
  • قدردانی ائمه جمعه استان از پلیس برای اجرای موفق طرح نور
  • حضور مسعود کیمیایی در اجرای نمایش «مرگ با طعم نسکافه»